torstai 12. helmikuuta 2015

3D Heart Inside - cupcakes / 3D-sydänkuppikakut





Ystävänpäivän söpöimmät herkut ovat tässä! Kuppikakun sisään piilotettavan 3D-kuvion teko on ollut jo muutaman vuoden ajan trendi maailmalla, mutta Suomeen tämä loistoidea ei ole oikein vielä rantautunut. Muovailtavaan kakkumassaan perustuvaa resepti on varioitu tähdestä Mikki Hiireen, ja nyt ystävänpäivän kunniaksi jaamme teille oman reseptimme. Internetistä löytyy useita muitakin tekniikoita, mutta tämä on mielestämme käytännöllisin: kun leikkaat kuppikakun halki mistä tahansa suunnasta, näkyy keskellä suloinen sydän.

Kuppikakkujen maku-yhdistelmiä on lukemattomia, ja tekemällä herkun sisään salaisen sydämen voit yhdistää kaksi lempimakuasi: itse käytimme suklaata ja mansikkaa. Ota huomioon, että sydämiin käytettävän makuaineen on oltava hyvin voimakasta ja tiivistemäistä, jotta täytteen maku pääsee syödessä esille. 3D-kuppikakut saattavat vaikuttaa vaikeilta, mutta valmistuksen vaiheet ovat yksinekertaiset ja helpot. Näitä tehdessä ei kannata hoppuilla!
 
Sydänkakkumassa:
55g voita
55g sokeria
70g jauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
punaista elintarvikeväriä
3 rkl makuainetta (itse käytin siivilöityä ja kasaan keitettyä mansikkasosetta)

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, lisää kananmuna ja vatkaa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele joukkoon.
  3. Ota 1-2 rkl taikinasta sivuun. Jaa jäljellejäänyt taikina vuokiin ja paista uunissa 180 celsiusasteessa 18-20 minuuttia.
  4. Ota kuppikakut uunista, anna jäähtyä hetki ja murustele sitten hienoksi muruksi kulhoon.
  5. Lisää murun joukkoon elintarvikeväriä, makuainetta ja muffinsitaikinaa sen verran, että seoksesta muodostuu tasaisen värinen, muovailtava massa.
  6. Ota seosta noin 1-2 ruokalusikallisen verran. Pyöritä massa palloksi, ja muotoile joku pallon päädistä niin, että massan muoto muistuttaa vesipisaraa. Tee vesipisaran leveään "kärkeen" kartionmallinen reikä. Jos leikkaat muodon keskeltä halki mistä tahansa suunnasta, tulisi siitä muodostua sydän.
  7. Laita sydämet kiinteytymään jääkaappiin, kun teet suklaakuppikakut.



Chocolate cupcake:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
170g voita, huoneenlämpöistä
2 1/3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/5 dl kermaviiliä, (ei kevyttä)
120g talous-/maitosuklaata



Chocolate cupcake:

1. Tee ensin kuppikakut. Vaihda uunin lämpötila 175C. Pue muffinssipelti vuoilla. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. 

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään ilmavaksi, n. 3-4 min sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen. Jos seos alkaa erottua, lisää joukkoon n. 1 rkl jauhoja kasaamaan massa yhteen.

2. Lisää kuivat ainekset (siivilän läpi) kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, sekoita lastalla tasaiseksi, älä vatkaa! Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti.

3. Lusikoi taikinaa vuokiin, laita jokaiseen 2 rkl. Paista kuppikakkuja n. reilut 5 minuuttia tai kunnes niiden pinta ei ole enää kiiltävä, ja ota sitten pois uunista. Laita jokaisen muffinssin keskustaan sydän, tee sitä varten muffinsiin pieni reikä. Peitä sydämet vielä yhdellä rkl:llä taikinaa. Paista uunissa reilut 20 minuuttia, tai kunnes keskelle työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.


Chocolate butter cream:

230 g voita
480 – 600g tomusokeria
puoli desiä kaakaojauhetta
3-4 rkl maitoa
vaniljaa
suolaa

  1. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja vaaleaksi.
  2. Lisää tomusokeri kahdessa erässä, vatkaa kunnes tahna on hyvin vaaleaa. Vatkaa kaakaojauhe joukkoon.
  3. Lisää tarpeen mukaan maitoa, suolaa ja vaniljaa. Vatkaa vielä noin 4 minuuttia kovimmalla teholla, kunnes kuorrute on kuohkeaa ja ilmavaa.
  4. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.



Hyvää ystävänpäivää! 

BLOGIN INSTAGRAM: @itscookiedoughthough

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti