sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Bounty cupcakes





Jos rakastaa kookosta, on vaikea olla pitämättä Bounty-patukoista. Rapsakan suklaakuoren sisällä ihanan sitkeää kookoshiutaleiden ja fudgen sekoitusta - voisiko parempaa kuvitella?

Samalla, kun snickersit, twixit ja pätkikset ovat muuntuneet kuppikakuiksi, olemme me kookosfanit jääneet kaipaamaan leivosversiota tästä legendaarisesta herkusta. Nyt sekin puute on korjattu! Näissä kuppikakuissa on tumman ja mehevän kakun sisällä sitkeää kookostäytettä ja kuorrutteena suloisen makeaa ja ilmavaa suklaa-kookoskreemiä. Bounty-kuppikakut ovat täydellisiä herkkuja viikonlopun kunniaksi - tarjoa näitä ystävillesikin!

Bounty-kuppikakut (15 keskikokoista kuppikakkua):

AINESOSAT:

Kuppikakku:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 vaniljatanko
170g voita, huoneenlämpöistä
2 1/3 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl kermaviiliä
3/4 dl kookosmaitoa
100g rouhittua maitosuklaata
1/2 dl kookoshiutaleita

Kookostäyte:
1/2 dl kondensoitua maitoa
1 1/2 dl kookoshiutaleita

Kookos-suklaa kuorrute:
200g suolallista voita
3/4 dl kookoskermaa purkin yläosan "paksu massa"
400-500g tomusokeria

+ 1/2 dl kaakaojauhetta

Koristeluun kookoshiutaleita ja maitosuklaata

RESEPTIT:

Kuppikakku:
1. Lämmitä uuni 175°C. Aseta 15 vuokaa muffinssipellille. Pilko suklaa karkeasti.
2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa ja aseta sivuun. 
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi (n. 3-5 min.). Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet voi-sokeriseoksen joukkoon. 
4. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa kunnolla. Sekoita kermaviili ja kookosmaito keskenään.
5. Lisää kuivat ainekset (siivilän läpi) erittäin vuorotellen kookoskermaviilin kanssa taikinaan, sekoita nuolijalla käännellen tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaapalat ja kookoshiutaleet. Sekoita nopeasti.
6. Täytä vuoat 3/4 täyteen. Paista uunin keskitasolla  n. 25 minuuttia. Kuppikakut ovat kypsiä, kun niihin työnnetty tikku jää puhtaaksi ja kun niiden pintaa painaa ne joustavat takaisin. Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Kookostäyte:
Sekoita kookoshiutaleet ja kondensoitu maito keskenään. Lopputuloksen tulisi olla tahmeaa, muotonsa pitävää massaa.

Kuorrute:
1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Vatkaa tomusokeri ja kookoskerma joukkoon lisäten aineksia vuorotellen.
3. Erota puolet kuorrutteesta toiseen kulhoon, ja lisää jäljelle jääneeseen kreemiin kaakaojauhe. Sekoita voimakkaasti.
4. Täytä pursotinpussi siten, että toiselle puolelle tulee suklaakuorrutetta ja toiselle puolelle kookoskuorrutetta. Kun kuorrutat kuppikakkuja, saat kaksivärisen kuorrutteen. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kokoaminen:
1. Tee veitsellä jokaisen kuppikakun keskelle n. 1,5cm x 1,5cm kokoinen reikä, ja täytä kuppikakut kookostäytteellä.
2. Raasta suklaasta lastuja (jos raastimesi sivussa on juustohöylää muistuttava osa, käytä sitä tähän). Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja ripottele suklaalastuja sekä kookohiutaleita päälle koristeeksi.

VINKKI: Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, voit laittaa paperivuoat myös esimerkiksi silikonisten kuppikakkuvuokien sisään. Hyviä, vahvoja kuppikakkuvuokia valmistaa esim. dr. Oetker, jonka värikkäät kuppikakkuvuoat eivät tarvitse muuta muottia tuekseen. Näitä vuokia myyvät muun muassa K-Citymarketit.