sunnuntai 30. elokuuta 2015

Cheesecake brownies for brunch





Brownies for brunch, eli brownieseja brunssille- kuukausi on loppumaisillaan, mutta ajattelin siltikin jakaa teille reseptini juustokakkubrowniesiin. En ole aiemmin pitänyt juustokakusta lainkaan, mutta perjantai-illan leipomisvietti vei mennessään ja päätin kokeilla juustokakun ja suklaan yhdistelmää. Tästä alkoikin rakkauteni juustokakkuihin ja ehkä vieläkin enemmän brownieseihin ;)

Juustokakkubrownie on koostumukseltaan todella pehmeää, ja suosittelen, että jätätte pohjan puoliraa'aksi mutakakun tavoin. Näin takaat maukkaan lopputuloksen vielä seuraavanakin päivänä.
Rakastan syvän suklaisia lopputuloksia, joten suklaata ei tästä reseptistä pitäisi puuttua!


Brownies-pohja:

120g voita
400g tummaa suklaata
150g sokeria
50g fariinisokeria
3 kanamunaa
100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
ripaus suolaa

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Molempien sulettua, yhdistä haarukkavatkaimella sekoittaen.

2. Mittaa kulhoon sokerit ja lisää voi-suklaaseos. Vatkaa vaahdoksi. (Saattaa olla, että seos näyttää hyvin löysältä, tai että suklaa olisi paakkuuntunut keskelle, mutta tätä ei tarvitse pelätä)

3. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä määrissä seokseen, jottei jauhopaakkuja muodostuisi.

5. Anna vatkautua vielä muutaman minuutin ja siirrä sitten sivuun.

Juustokakkupäällinen:

200g tuorejuustoa
50g sokeria
1 kananmuna

1. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja kuorrutemaiseksi. Lisää kananmuna ja sokeri. Vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat kauniina valkoisena kuorrutteena.


  • Säästä noin desilitra brownies-taikinaa kullhoon ja kaada loppu taikina tasaisesti, voideltuun vuokaan. 
  • Kaada päälle tuorejuustokuorrute ja levitä tasaisesti. 
  • Kuorrutteen päälle voit asetella lusikalla ylijäämää brownies-taikinaa ja tehdä ruskeita kiehkuroita valkoisen kuorrutteen päälle.
  • Paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia, kunnes keskiosa ei ole enää löllyvää.




sunnuntai 23. elokuuta 2015

Suolakinuskibrookiet





Brookie on täydellinen lohtuherkku: rapeiden mutta sitkeiden cookieiden ja fudgemaisen pehmeän brownien yhdistelmä on totaalinen "next level"-leipomus. Sotkeakseni soppaa (tai tässä tapauksessa taikinaa) vielä lisää, heitin joukkoon purkin kinuskia ja muutaman dumlekarkin, just because I can. Vein kinuskibrookieni testattavaksi tiukan raadin eteen tyttöporukkamme yökylään, ja illan aikana jokainen pala löysi tiensä parempaan suuhun. 

Näistä brookieista löytyy salted caramelia niin brownien joukkoon käänneltynä, kuin keksitaikinan päältä. Sillä kinuski on niin makeaa, tulee brownietaikinassa käyttää tumminta suklaata, jota voit löytää. Itse käytin sokeroimatonta ja maidotonta kaakaomassaa, jota löytyy esimerkiksi Brunbergin tehtaanmyymälästä Porvoosta. Kondensoidun maidon joukkoon kannattaa myös ripsauttaa kunnolla suolaa taittamaan makeutta. Tätä herkkua tehdessä ei kannata laskea kaloreita!

Suolakinuskibrookiet (n 25 kpl)

Brownie-taikina:
115g voita
170g tummaa suklaata, jossa on väh. 70% kaakaota
3/5 dl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa

++
1 tlk (400g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
suolaa

Cookie-taikina:
125g huoneenlämpöistä  voita
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 maito-/tummasuklaapatukka (35-45g)
10 dumlekarkkia (n. 80-100g)

Brownie:
1. Voitele n. 20x30cm vuoka voilla, ja leikkaa leivinpaperista sen pohjalle pohjan peittävä suorakulmio. Laita uuni lämpenemään 200 celsiusasteeseen
2. Sulata voi vesihauteessa, lisää suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää kananmunat yksitellen aina välissä vispaten. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaaseoksen joukkoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.
4. Kaada karamellisoitu kondensoitu maito kulhoon ja sekoita lusikalla, kunnes siinä ei ole enää möykkyjä. Lisää karamellin sekaan ½-1 tl suolaa maun mukaan. 
5. Levitä puolet browniemassasta vuoan pohjalle, ja nostele lusikalla sen päälle noin puolet karamellista. Vedä tylpällä veitsellä karamelli brownie-taikinan sekaan. Lisää loput brownie-taikinasta vuokaan ja tasoita pinta.
6. Esipaista brownieta uunissa 10 minuuttia, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Cookie:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna, ja vatkaa kunnes vaahto ei ole rakeista vaan "jämäkän"oloista.
2. Sekoita kuivat aineet karkkeja lukuunottamatta ja kääntele ne nuolijalla voivaahdon joukkoon.
3. Pilko dumle-karkit ja suklaa pieniksi paloiksi, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota brownie-pohja pois kylmästä ja lusikoi keksitaikina möykyiksi sen pinnalle. Möykkyjä kannattaa tasoittaa hieman.
4. Valuta muutama rkl karamellia keksitaikinan pinnalle ohuina "nauhoina, ja sekoita tylpän veitsen avulla karamellia taikinan joukkoon. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13 minuuttia.
5. Anna brookien jäähtyä ainakin puoli tuntia huoneenlämmössä ennen leikkaamista. 

Tarjoile brookie-pala lämpimänä vaniljajäätelön ja ylimääräisen karamellin kera! NAM!

VINKKI! 
- Laita dumle-karkit pariksi minuutiksi pakkaseen ennen leikkaamista, niin ne eivät ole liian tahmaisia.
- Brookie maistuu ihanalta lämpimänä, joten sen voi nopeasti lämmittää mikrossa.
- Leivoksen maku on vielä parempi seuraavana päivänä.
- Brookiet säilyvät n. 4-5 päivää suljetussa rasiassa jääkaapissa.


- Ella

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Cupcakeherkkuja suoraan New Yorkista

Heissan kaikille lukiojoille!

Blogissa on ollut hieman pidempää hiljaiseloa näin kesän aikaan, mutta koulujen taas alkaessa voimme huokaista syvään: It's cookie dough tough on palannut arkirytmiin ja on valmis esittelemään teille mitä maukkaimpia herkkuja.
Tänään on teemana kuitenkin matkailu kuppikakkujen pääkaupunkiin; New York Cityyn.
Olen matkustellut viimeiset neljä ja puoli viikkoa Pohjois-Amerikan itärannikolla tutustuen eri kaupunkeihin tällä alueella. Herkkuja on tullut nautittua oikein olan takaa, ja nyt olisikin aika esitellä teille upeinta löytöäni New Yorkin kaduilta.


Nimittäin cupcake-automaatti! Sprinkles cupcakes -niminen yritys on kehitellyt cupcake atm- automaatin, josta on mahdollista tilata kuppikakkuja vuorokauden ympäri.
Olin lukenut automaatista internetistä jo aikaisemmin, joten emme vain törmänneet automaattiin. Automaatti toimi siten, että noin seitsemästä kuppikakkumausta valittiin mieleinen (kaikki maut taisivat maksaa $4.25 verojen jälkeen) ja ruudulta pystyi seuraamaan, kun kuppikakku aseteltiin laatikkoon ja se kulki hihnaa pitkin noutolaatikkoon. Kuppikakut olivat tuoreita ja maukkaita, eikä niissä näkynyt lainkaan pilaantumisen merkkejä.
Muistaakseni makuja olivat suklaa, vanilja, red velvet, kaneli, vanilja-suklaa, vihreä tee sekä kurpitsa. Lisäksi oli mahdollista tilata tuplasuklaa-cookie.

Automaatin ainoa huono puoli oli maksutapa. Ainoa mahdollinen maksutapa oli kortilla maksaminen, joten pankkikortittomat joutuvat jäämään paitsi. Mutta tähänkin on ratkaisu! Jos satut liikkumaan automaatin lähistöllä ennen iltakymmentä, voit tilata aivan samanlaisia kuppikakkuja Sprinkles cupcake baarista. Suoraan tiskiltä tilattuna saat tuotteen jopa $0,50 halvemmalla ;)

-Ronja  &  Ella





maanantai 3. elokuuta 2015

Mustikka-juustokakkupullat





Pienen kesätauon jälkeen on mukava palata bloggailun pariin! Leivoin viikonloppuna pullaa mökille mukaan otettavaksi, ja normaaleiden korvapuustien lisäksi halusin kokeilla jotain uutta. Jääkaappiin oli rippijuhlavalmisteluista jäänyt muutama paketti maustamatonta tuorejuustoa, ja rasia täynnä vastapoimittuja mustikoita odotti syöjäänsä. Rakastan juustokakkua, joten valinta oli helppo - tekisin juustokakkutäytteiset pullat!

Pullien resepti on helppo, ja sen tulisi onnistua myös aloittelevalta leipurilta. Amerikkalaisissa cinnamon buneissa ja spinny-pullissa on tuorejuustokuorrutus, jonka laitoin myös näihin pulliin. Tuorejuuston happamuus sopii kyllä todella hyvin pullan mehevyyteen, ja pullien maku parantuu, mitä pitempään ne saavat maustua jääkaapissa. Resepti toimii varmasti muillakin marjoilla, kuten vadelmilla tai herukoilla. Yhdistelmä ei ole liian makea, vaan sopivan raikas, ns. "aikuiseen makuun" sopiva kahvileipä. Kokeilkaa ihmeessä!


Mustikka-juustokakkupullat (n. 20 kpl)

1/2 osa tämän reseptin pullataikinaa

Täyte:

300g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
+ halutessasi ripaus sitruunankuorta

2 dl tuoreita mustikoita

VOITELUUN
1 kananmuna, rakenne sekoitettuna rikki

1. Sekoita täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. 
2. Kauli kohonnut pullataikina n.0,3-0,5 mm paksuiseksi levyksi. Levitä pullalevyn pintaan juustokakkumassa ja ripottele päälle mustikat. 
3. Rullaa levy ja leikkaa n. 3 cm levyisiksi paloiksi. Asettele palat pellille rullauspinta ylöspäin ja anna kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
4. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225-celsiusasteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

100g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl mustikoita

mustikoita koristeluun 

1. Muusaa mustikat tasaiseksi, lisää tuorejuusto, sokeri ja sen verran maitoa, että seos on pursotettavaa.
2. Siirrä kuorrute pieneen muovipussiin ja pursota jäähtyneiden pullien päälle raitoja. Viimeistele mustikoilla.



Hyvää elokuuta kaikille!

- Ella