perjantai 6. helmikuuta 2015

Muddy mudcake
Olen kokeillut vuosien saatossa toistakymmentä eri mutakakkuversiota, mutta vuosien kokemuksen jälkeen tämä mutainen versio on jäänyt parhaimpana mieleen. Ajattelin jakaa tämän maukkaan reseptin kanssanne.

Mutta ensin mutakakusta itsessään. Mutakakku, kladdkaka on alunperin ruotsalainen jälkiruoka, joka on sittemmin rantautunut muualle Eurooppaan ja Amerikkaan. Mutakakkuja on monenlaisia, jotkin enemmän ja jotkin vähemmän suklaisia. Itse olen aina pitänyt siitä, että suklaata kakussa pitää olla. Toisaalta myös kaakaon maku saisi tulla vahvasti esiin... Tämän takia olen loihtinut itselleni sopivan vaihtoehdon, joka sisältää molempia.
En pidä kauheasti sokerista leivonnaisissa, joten tässä mutakakussa on sokeria melko vähän. Mutakakku on jo muiden ainesosien takia kovinkin makea, joten mielestäni sokeria ei tarvitse tunkea väkipakolla taikinaan litroittain.
Yleensä tarjoilen mutakakun kermavaahdon ja wanhan ajan vaniljajäätelön kera. Etenkin kesällä on tämä yhdistelmä ihastuttava. Kesällä on myös mahdollista koristella kakku esimerkiksi ruusun, tai orvokin lehdillä.

Suklainen mutakakku à la It's cookie dough, though

170g voita
75g tummaa suklaata
1 dl sokeria (sekä valkoinen, että ruskea sokeri käyvät)
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/4 dl kaakaojauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi sekä suklaa. Sekoita keskenään.
2. Lisää suola ja vaniljasokeri voi-suklaaseokseen.
3. Sekoita joukkoon yksi kerrallaan munat, ja sekoita hyvin.
4. Lisää muut kuivat aineet seokseen, mutta älä vatkaa missään nimessä!
5. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin 15-17 minuuttia, kunnes reunat ovat kuivahkot.
7. Nauti kylmän vaniljajäätelön kanssa.Instagram: @cookiedoughthough