sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pehmeät valkosuklaacookiet



Pitkästä aikaa ennätän taas tänne blogin puolellekin kirjoittelemaan. Joulu on ohi, ja uusi vuosikin on alkanut mitä mainiommin. Tänä vuonna yritän päästä kirjoittelemaan vähän useamminkin, ja reseptisuunnitelmat keväälle ovat kutakuinkin valmiit :) Uusia reseptejä ja jonkin verran terveellisempiä (ainakin joskus ;)) on tänä keväänä tiedossa. Suunnitelmissa olisi myös osallistua Ravintolapäivään toukokuussa, mutta siitä lisää myöhemmin.


Eilen valmistin superpehmeitä valkosuklaacookieita uudella reseptillä, ja resepti toimi aivan älyttömän hyvin! Kekseihin tuli juuri sopivasti pientä sitkoa, mutta samalla koostumus oli myös hyvin pehmeä.
Olen yleensä leikannut keksejä tehdessäni suklaapalat kohtuullisen pieniksi, mutta eilen päätin kokeilla noin 1cm x 1cm kokoisia palasia, ja sanoisin, että vielä parempaa. Tällöin suklaa ei pääse sulamaan taikinan sekaan, vaan keksin sisälle jää ihanan makuisia valkosuklaapaloja.
Tein myös kekseistä vähän suurempia kuin yleensä, ja pidinkin suurista ja litteistä kekseistä yllättävän paljon. Myös muulta maistelijajoukolta tuli positiivista kommenttia keksien suuntaan.


Valkosuklaa on hyvin makeaa, joten yleensä tehdessäni jotakin valkosuklaaherkkua vähennän sokerin määrää huomattavasti. Nytkin jätin alkuperäisestä reseptistäni 150g sokereita pois, ja paikkasin osittain jauhoilla, eikä muutosta huomannut missään. Keksin koostumus oli tästäkin huolimatta hyvin makea!









Valkosuklaacookiet (n. 12 kpl suurehkoja keksejä)


150g voita
75g sokeria
100g fariinisokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
3 tl vaniljasokeria
300g jauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1/4 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
145g valkosuklaata



  •  Vatkaa voi pehmeäksi, ja lisää sokerit. Vatkaa, kunnes sokeri- tai voipaakkuja ei enää ole.
  • Lisää kananmuna sekä keltuainen kokoajan voimakkaasti vatkaten.
  • Lisää vaniljasokeri, suola, ruokasooda ja maissitärkkelys seokseen ja vatkaa, jotta aineet sekoittuvat keskenään.
  • Lisää jauhot vähitellen ja anna vatkautua kunnolla.
  • Leikkaa suklaa noin 1cm x 1cm kokoisiksi palasiksi ja kääntele nuolijan avulla taikinaan.
  • Anna jäähtyä jääkaapissa 2-4 tuntia. Jääkaapista ottamisen jälkeen pyörittele nopeasti noin kouran kokoisiksi palloiksi ja laita uunipellille. Yhdelle pellille kannattaa laittaa enintään yhdeksän isoa keksipalloa, sillä paistuessaan keksit levähtävät.
  • Paista 150-asteessa n. 10 min. Keksien kuuluu tuntua pehmeiltä, kun ne otetaan ulos uunista :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti