Jos rakastaa kookosta, on vaikea olla pitämättä Bounty-patukoista. Rapsakan suklaakuoren sisällä ihanan sitkeää kookoshiutaleiden ja fudgen sekoitusta - voisiko parempaa kuvitella?
Samalla, kun snickersit, twixit ja pätkikset ovat muuntuneet kuppikakuiksi, olemme me kookosfanit jääneet kaipaamaan leivosversiota tästä legendaarisesta herkusta. Nyt sekin puute on korjattu! Näissä kuppikakuissa on tumman ja mehevän kakun sisällä sitkeää kookostäytettä ja kuorrutteena suloisen makeaa ja ilmavaa suklaa-kookoskreemiä. Bounty-kuppikakut ovat täydellisiä herkkuja viikonlopun kunniaksi - tarjoa näitä ystävillesikin!
Bounty-kuppikakut (15 keskikokoista kuppikakkua):
AINESOSAT:
Kuppikakku:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 vaniljatanko
170g voita, huoneenlämpöistä
2 1/3 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl kermaviiliä
3/4 dl kookosmaitoa
100g rouhittua maitosuklaata
1/2 dl kookoshiutaleita
Kookostäyte:
1/2 dl kondensoitua maitoa
1 1/2 dl kookoshiutaleita
Kookos-suklaa kuorrute:
200g suolallista voita
3/4 dl kookoskermaa purkin yläosan "paksu massa"
400-500g tomusokeria
+ 1/2 dl kaakaojauhetta
Koristeluun kookoshiutaleita ja maitosuklaata
RESEPTIT:
Kuppikakku:
1. Lämmitä
uuni 175°C. Aseta 15 vuokaa muffinssipellille. Pilko suklaa karkeasti.
2. Sekoita
jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään
kulhossa ja aseta sivuun.
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
keskenään vaaleaksi vaahdoksi (n. 3-5 min.). Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet voi-sokeriseoksen joukkoon.
4. Lisää kananmunat
yksitellen, vatkaa kunnolla. Sekoita kermaviili ja kookosmaito keskenään.
5. Lisää kuivat ainekset (siivilän
läpi) erittäin vuorotellen kookoskermaviilin kanssa taikinaan, sekoita nuolijalla käännellen tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaapalat ja kookoshiutaleet. Sekoita
nopeasti.
6. Täytä vuoat 3/4 täyteen. Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Kuppikakut ovat kypsiä, kun niihin työnnetty tikku jää puhtaaksi ja kun niiden pintaa painaa ne joustavat takaisin. Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ja siirrä
sitten ritilälle jäähtymään. Kookostäyte:
Sekoita kookoshiutaleet ja kondensoitu maito keskenään. Lopputuloksen tulisi olla tahmeaa, muotonsa pitävää massaa.
Kuorrute:
1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Vatkaa tomusokeri ja kookoskerma joukkoon lisäten aineksia vuorotellen.
3. Erota puolet kuorrutteesta toiseen kulhoon, ja lisää jäljelle jääneeseen kreemiin kaakaojauhe. Sekoita voimakkaasti.
4. Täytä pursotinpussi siten, että toiselle puolelle tulee suklaakuorrutetta ja toiselle puolelle kookoskuorrutetta. Kun kuorrutat kuppikakkuja, saat kaksivärisen kuorrutteen. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Kokoaminen:
1. Tee veitsellä jokaisen kuppikakun keskelle n. 1,5cm x 1,5cm kokoinen reikä, ja täytä kuppikakut kookostäytteellä.
2. Raasta suklaasta lastuja (jos raastimesi sivussa on juustohöylää muistuttava osa, käytä sitä tähän). Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja ripottele suklaalastuja sekä kookohiutaleita päälle koristeeksi.
VINKKI: Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, voit laittaa paperivuoat myös esimerkiksi silikonisten kuppikakkuvuokien sisään. Hyviä, vahvoja kuppikakkuvuokia valmistaa esim. dr. Oetker, jonka värikkäät kuppikakkuvuoat eivät tarvitse muuta muottia tuekseen. Näitä vuokia myyvät muun muassa K-Citymarketit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti