maanantai 2. helmikuuta 2015

Suklaakorvapuustit


  

Kun suklaa- ja pullafani yhdistää lempparejaan, on tuloksena tietenkin suklaakorvapuustit! Olen etsiskellyt itsekin viime aikoina reseptiä tähän herkkuun, mutta googlaamalla löytyneet reseptit ovat tuntuneet "feikeiltä" - ei kaakaojauhe kuitenkaan täysin korvaa oikeaa, suussasulavaa suklaata. Tällä pullareseptillä tulee n. 25 suurta korvapuustia, joissa on runsaasti täytteenä rouhittua suklaata.

Suklaakorvapuustit:

Ainesosat:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl suolaa
3-4 tl kardemummaa
16 dl vehnäjauhoa
150 g sulatettua voita
+ 500g taloussuklaata
HALUTESSASI mantelimassaa

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät mantelimassaa, laita se nyt pakkaseen.
2. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri, kardemumma ja munat. Sekoita huolella. Vaivaa jauhot maitoseoksen joukkoon erissä, ja kun massa on tasaista, lisää sulatettu voi. Vaivaa taikinaa kunnes siitä muodostuu kiinteä, joustava pallo.
3. Laita taikinakulho kohoamaan lämpimään paikkaan, ja peitä kulhon suu liinalla. Kun pullataikina on kaksinkertaistunut kooltaan, on aika leipoa.
4. Kun taikina kohoaa, rouhi suklaa karkeahkoksi rouheeksi. Jos käytät lisäksi mantelimassaa, ota se pois pakastimesta ja tee karkeimmalla terällä massasta raastetta.
5. Kaulitse taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Ripottele päälle suklaarouhe ja painele se kiinni taikinaan,  ja lisää halutessasi mantelimassa. Rullaa levy pitkäksi rullaksi, ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia kolmiota muistuttavia paloja. Aseta korvapuustikolmiot levein puoli alaspäin, ja paina ohuen kohdan keskeltä luodaksesi korvaa muistuttavan ulkonäön.
6. Kohota puusteja leivinliinan alla vielä 15 min. Voitele puustit munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria. Paista puusteja 225°C n. 15 min.


+ BLOGIMME LÖYTYY NYT MYÖS Instagramista: @itscookiedoughthough

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti