Nutella... Mikä ihana makuelämys! Nutella on täysin vastustamaton herkku, eikä sen syömistä voi lopettaa millään. Toinen positiivinen asia; Nutellaa voi lisätä mihin tahansa oli se sitten leipää, croissanttia, kaakaota tai vaikkapa pullaa.
Tällä kertaa luvassa on uusi lempiherkkumme nimittäin Nutella-laskiaispulla. Nutella versio tunnetusta herkusta voi olla hieman laskiaista vastaan sotiva, mutta ei hätää. Miksi syömme laskiaispullia vain kerran vuodessa?
Niinpä...
Nämä vastustamattomat laskiaispullat toimivat ympäri vuoden, oli se sitten synttäritilaisuus, juhlapäivä tai ihan vain perusarki.
n. 15 kpl Nutella-pullia
Pulla:
5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
1,5dl sokeria
15 dl vehäjauhoja
1 rkl kardemummaa
175g voita
Täyte:
n. 200g Nutellaa
Kuorrute:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g nutellaa
- Tee ensiksi pulla.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Sekoita vielä, jotta hiiva varmasti liukenee maitoon.
- Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja noin 2/3 jauhoista.
- Sulata voi kattilassa ja lisää se taikinaan.
- Lisää lopuksi vielä loput jauhoista.
- Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin 45-60 min.
- Pyörittele taikinasta itsellesi mieluisan kokoisia pullia ja siirrä pellille.
- Anna pullien vielä levähtää pellillä liinan alla n. 15 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla ja lisää päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
- Kun pullat ovat uunissa voit valmistella kuorrutteen.
- Vatkaa kermaa, kunnes se on kiinteää. Tässä ohjeessa voit vatkata kerman vielä kiinteämmäksi kuin tavallisesti.
- Lisää kermaan sokerit ja vatkaa, kunnes kaikki ovat sekaisin.
- Asettele kermavaahto pursotinpussin toiselle puolelle, siten, että kaadettaessa pussin toinen pitkä sivu on kermavaahdossa.
- Toiselle puolelle lisää Nutella.
- Kun pullat ovat jäähtyneet kunnolla, leikkaa nistä päällispuoli eli kansi irti,
- Tee sormella koloja pullien sisään ja laita niihin Nutellaa.
- Pursota Nutella-kerma-kuorrutetta pullan ympäri ja paina kansi päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti