sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Les brioches pour le brunch




Syksyn tullen olisi hauska jatkaa brunssille- sarjaamme. Edellisenä postauksena löytyy browniesit, jotka siis löytyvät tuosta linkistä.
Brunssi on ikuinen rakkauteni kohde. Aamulla voi käyd lenkkeilemässä tai joogaamassa, ja myöhäinen sekä runsas aamiainen on tervetullut tämän jälkeen. Kaikista ihaninta on, jos joku on valmistanut brunssin valmiiksi, kun astelet kotiovesta sisään, mutta kyllä se itsekin sujuu ;)

Briossit ovat pitkän prosessin takana, mutta maku on niin pehmeä, ettei sitä mikään pakastepulla voi voittaa. Olen valmistanut briosseja nyt muutaman kerran ja saanut paljon kehuja sukulaisilta ja tutuilta. Olen tähän mennessä tehnyt ne aina omiin vuokiinsa, mutta ensi kerralla kokeilen briossikranssia. Siitä toivottavasti kuvia myöhemmin! :)

Normaalisti briosseihin laitetaan täytteeksi rusinoita, mutta rusinat eivät yleensä ole kovin suosittuja meillä päin. Päätinpä siis laittaa ihan perus korvapuustitäytteen briosseihin.

Briossit
12 kpl

Pullataikina:

1 dl maitoa
25g hiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
7 dl jauhoja
150g voita

Pullatäyte:

50g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen

Kuorrutus:

1 dl tomusokeria
1 tl vettä


  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola, sekoita. Lisää kananmuna kokoajan hyvin sekoittaen.
  • Sekoita taikinaan noin puolet jauhoista. Pehmennä voi ja lisää joukkoon.
  • Vaivaa loput jauhot sekaan. Jätä lämpimään paikkaan asettumaan noin 10 minuutin ajaksi.

  • Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Taita pituussuunnassa kolmeen osaan ja kauli alkuperäisen suorakaiteen muotoiseksi. Tee tämä kolme kertaa uudestaan.
  •  Anna levähtää jokaisen kaulinnan jälkeen 5 minuuttia.

  • Kauli pitkäksi suorakaiteeksi, joka on noin leivontapellin kokoinen. 
  • Levitä pehmeä voi sekä muut täytteet taikinalevylle.
  • Kääri rullalle pidemmältä sivulta ja leikkaa 12 osaan. Asettele muffinivuokiin. 
  • Anna briossien kohota noin tunnin ajan lämpimässä paikassa.
  • Briossien kohottua, voitele keltuaisella.

  • Paista 220 asteessa n. 7 min., jonka jälkeen laske lämpö 200 asteeseen. Paista tässä lämpötilassa n. 8-12 min.
  •  Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään ja briossien jäähdyttyä, pursota niiden päälle.

  •    






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti