perjantai 20. maaliskuuta 2015

Chocolate and peppermint cookies






Joskus sitä tahtoo tehdä helpolla hyvää. Tämä resepti syntyi, kun tuli vuoroni viedä nyyttäriperiaatteella kouluun syötävää, mutta projektit ja kokeet painoivat päälle: nyt täytyy tehdä jotain nopeaa ja makeaa! Nämä keksit eivät sisällä kananmunaa, joten ne sopivat juhliin, joissa on allergikoita. Valitettavasti laktoosi-allergikot jäävät tällä kertaa nuolemaan näppejään - lupaamme tulevaisuudessa tehdä jotain teillekin. Kondensoitua maitoa voi kuitenkin tehdä myös itse, jolloin siitä saa myös laktoostitonta tai vegaanista. 

Ohje perustuu löyhästi Jamie Oliverin Devil's Double Chocolate Malt cookie - reseptiin.

Ohje:

200g tummaa suklaata (70%)
55g suolaista voita
1 tlk / 400g kondensoitua maitoa
200g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150g Marianne-rakeita (voi korvata myös muilla suklaakarkeilla)

1. Sulata pieneksi paloiteltu suklaa ja voi mikrossa vähitellen aina välillä sekoittaen.
2. Kun massa on tasaisen sulanut, lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita huolella sekaisin. Älä hämmästy kun seoksen koostumus muuttuu paksuksi, fudgemaiseksi tahnaksi.
3. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe, ja kääntele taikinaa kunnes se on tasaista. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi.
4. Jaa taikina haluamasi kokoisiksi palloiksi (meillä n. 25 g), jaa pelleille ja litistä kutakin hieman, että keksi on noin sormenpaksuinen.
5. Paista 175°C 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti