keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Suklaahippubiscotit



Keksihirmut huomio!
Tässä on teille kesän huippuresepti. Oli se sitten nopea lahja tai muuten vain sokerijano, on tämä resepti taattu valinta.

Biscotit ovat alunperin kotoisin Italiasta ja niiden yksinkertaisuus on vailla vertojansa. Rakkauteni biscotteihin heräsi ollessani Nizzassa. Kaiken sen kauniin ypäristön keskellä oli joskus mukava vain istahtaa terassille ja tilata latte. Kahvin mukana tuli aina pieni ja kova keksi. Olin aluksi hieman epäluuloinen sen suhteen, mutta opin ymmärtämään biscottien salaisuuden. Itse pidän eniten suklaahippubiscoteista ja tästä syystä päätinkin jakaa reseptin kanssanne :)

Suklaahippubiscotit (n. 30 kpl)

120g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200g rouhittua suklaata
7 dl jauhoja

1. Vatkaa keskenään voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen, välissä hyvin vatkaten
3. Vatkaa sekaan vanilja, leivinjauhe sekä suola.
4. Vatkaa jauhot mukaan pienissä erissä, varmistaen, että kaikki on sekoittunut mukaan.
5. Lisää rouhittus suklaa.
6. Vatkaa, kunnes taikina on kiinteää
7. Ota taikina käteen ja muotoile kaksi paksua suikaletta siitä. Suikaleiden tulisi olla noin 20cm pitkiä ja noin 5 cm leveitä. Koolla ei kuitenkaan niinkään ole väliä :)
8. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tämän jälkeen anna suikaleiden jäähtyä huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia. Leikkaa suikaleista mielesi mukaan palasia ja siirrä vielä uuniin paistumaan 150 asteessa  noin vartin ajaksi.
9. Anna jäähtyä ja nauti aidon ranskalaisen tai italialaisen kahvin kera :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti