perjantai 10. heinäkuuta 2015

Raikas vaniljajäätelö



Näin kesän tullen etenkin omaan mieleeni maistuu jäätelö. Itsetehtynä voi jäätelön makuun, koostumukseen sekä ulkonäköön vaikuttaa. En omista jäätelökonetta, joten minun oli kehiteltävä resepti, joka toimisi myös hyvin ilman jäätelökonetta.

Olen jo pitkään haikaillut KitchenAidiini lisäosaa, joka sisältää jäätelökoneen. Jäätelökon-lisäosan hinta on kuitenkin suhteellisen kallis, joten kotitekoiset vehkeet ovat ottaneet vallan.
Tähän reseptiin ei tarvitse laisinkaan jäätelökonetta; vain muutaman kulhon, kattilan sekä toimivan pakastimen ;)




Vaniljajäätelö: (n. 6 suurta palloa)

2 kananmunaa
4 kanamunan keltuaista
1,5 dl sokeria
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 suuri vaniljatanko
2,5 dl kuohukermaa
2 tl vanijasokeria

1. Kaada kattila noin puolilleen vettä ja laita liedelle kiehumaan. Aseta kattilan päälle kulho, johon laitat kananmunat, keltuaiset, 1,5dl sokeria sekä suolan.
2. Halkaise vaniljatanko, ja kaavi siemenet mukaan seokseen.
3. Sekoita kymmenen minuutin ajan. Sekoitusta kannattaa harjoittaa koko ajan, sillä kananmunista tulee helposti munakokkelia.
4. Kun sekoitusta kiehuvan veden yllä on jatkunut kymmenen minuuttia, siirrä seos välittömästi jääkylpyyn.
5. Vatkaa kuohukerma löysäksi kermavaahdoksi ja lisää 2 rkl sokeria sekä vaniljasokeri. Vatkaa vielä hetken, kunnes sokerit ja kerma ovat vatkautuneet keskenään.
6. Kääntele kermaseos kananmunaseokseen ja kaada kerma-kananmunaseos kannelliseen kulhoon.
7. Laita heti pakastimeen ja anna sen olla pakkasessa noin 5 tuntia.
8. Nauti jääkylmänä vaalitsemiesi lisukkeiden kera :)





-Ella&Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti