perjantai 24. huhtikuuta 2015

Brooklyn Brookies






Viime kauden suosituin amerikkalaisherkku Brookies on vihdoin rantautunut myös blogiimme. Olen kokeillut tätä maukasata leivosta jo yli kymmenen kertaa, mutta koskaan en ole tuntunut saavani itseäni tyydyttävää versiota. Tällä kertaa kuitenkin napasi :)

Brookies eli brownien ja cookiesin yhdistelmäleivos on todella yksinkertainen ja nopea herkku. Ihana leivos onkin kotoisin New Yorkin Brooklynista.
Tästä takuuvarmasti onnistuneesta leivoksesta voi tehdä nopean lahjan niin tupareihin kuin syntymäpäiville. Brookie maistuu sekä suklaafriikille, että keksihiirelle.

Käytin reseptiin jo aikaisemmin postaamaamme mutakakun reseptiä brownie osiossa ja cookie dough-osaan käytin tunnetun Wicked sweet kitchenin Chocolate chip cookies- reseptiä.



Brownie-pohja:

250g voita
125g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3/4 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Cookie dough-päällinen (Wicked sweet kitchen-blogista muokattuna)

150g voita
1 1/2 dl fariiniskoeria
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
200g haluamaasi suklaata pilkottuna (itse käytin Fazerin Biscuit crisps in milk chocolate)


Ohjeet:


1. Valmista ensin cookie dough, sillä sen täytyy ehtiä kylmetä jääkapissa noin puolen tunnin ajan.

2. Pilko suklaa noin 1cm kokoisiksi paloiksi.

3. Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Muista vatkata riittävän kauan, sillä taikinan koostumus on parempi, miyä kauemmin vatkaa.

4. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri mukaan seokseen. Vatkaa kunnolla.

5. Lisää yksi kerrallaan ruokasooda ja vehnäjauhot seokseen, voimakkaasti vatkaten.

6. Viimeiseksi lisää vielä suklaapalat ja sekoita ne sekaan.

7. Laita jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.


8. Valmista mutakakku.

9. Sulata voi sekä suklaa. Sekoita keskenään.

10. Lisää suola ja vaniljasokeri voi-suklaaseokseen.

11. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

12. Lisää loput kuivat ainekset seokseen, mutta älä vatkaa.

13. Voitele vuoka ja kaada taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

14. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

15. Paista mutakakkupohjaa uunissa noin 7 minuuttia ja ota ulos.

16. Asettele cookie dough-nokareita tasaisesti löysän mutakakun päälle. Älä kuitenkaan tasoita pintaa, vaan anna nokareiden olla ns. vapaasti taikinan päällä.

17. Paista uunissa vielä noin 10 min, kunnes tikku tulee ulos puhtaana taikinasta.

18. Anna paistoksen jäähtyä kunnolla ennen sen leikkaamista paloiksi.


  • Voit myös syödä brookiesia kakun lailla, mutta olen itse leikannut sen aina paloiksi.
  • Brookiesin kanssa sopii hyvin esimerkiksi kylmä vaniljajäätelöä. 
  • Brookiesia voi jalostaa ja tehdä siitä esimerkiksi vanilja-brookies jäätelöä pilkkomalla pieniä paloja vaniljajäätelön joukkoon. 




 











-Ronja & Ella

Muistakaa seuraillla meitä myös Instagramissa
@itscookiedoughthough







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti