perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mausteiset hillotut omenaviipaleet



Kehitin tämän reseptin juustokakun rinnalle tarjottavaksi. Läpi talven on tullut syötyä puuron ja pannukakkujen kanssa omenasoseita ja -hilloja, joten tässä vaiheessa vuotta aloin jo kaivata jotakin erilaista. Lisäksi silkkisen pehmeän juustokakun rinnalle kaipaa jotain purutuntumaa ja kontrastia, joten päätin olla soseuttamatta hilloketta, ja jätin omenaviipaleet kokonaisiksi. Näin keväisin kaupoista löytyvät omenat ovat kuitenkin usein ulkomaisia ja myös valitettavan mauttomia, joten akselilla joulukuu - huhtikuu omenat korvaantuvat välipalalla muilla hedelmillä, useimmiten appelsiineilla. Kuitenkin juustokakku appelsiinihillon kanssa tuntui vielä jotenkin extremeltä, joten ohjeessa on myös inkivääriä, kanelia ja sitrusta tuomaan pientä potkua juustokakun rinnalle.

Hilloke säilyy jääkaapissa noin viikon.

Hillotut omenaviipaleet.

2 suurta omenaa/ 300 g omenaa (mieluiten Royal Gala)
1/3 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
pieni pala inkivääriä
1/4 tl appelsiininkuorta
1 rkl marmeladia (esim. omena tai aprikoosi)

1. Poista omenoiden keskusta, ja viipaloi ne n. 0,75 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja hienonna se. Raasta appelsiininkuori.
2. Laita omenat, sokeri, sitruunamehu, kanelitanko, inkivääri ja appelsiininkuori pienehköön kattilaan ja sekoita, kunnes ainekset ovat kauttaaltaan sekaisin. Peitä kattila kannella, kuumenna kiehuvaksi ja anna omenanpalojen höyrystyä/keittyä 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne ovat pehmeitä mutta eivät hajoavia.
3. Nouki kuumat omenaviipaleet kattilasta kulhoon, lisää marmeladi ja sekoita, kunnes kaikki omenanpalat on peitetty marmeladilla.
4. Anna jäähtyä, siirrä purkkiin ja tarjoile!


Hyvää pääsiäistä!

- Ella ja Ronja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti