Hilloke säilyy jääkaapissa noin viikon.
Hillotut omenaviipaleet.
2 suurta omenaa/ 300 g omenaa (mieluiten Royal Gala)
1/3 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
pieni pala inkivääriä
1/4 tl appelsiininkuorta
1 rkl marmeladia (esim. omena tai aprikoosi)
1. Poista omenoiden keskusta, ja viipaloi ne n. 0,75 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja hienonna se. Raasta appelsiininkuori.
2. Laita omenat, sokeri, sitruunamehu, kanelitanko, inkivääri ja appelsiininkuori pienehköön kattilaan ja sekoita, kunnes ainekset ovat kauttaaltaan sekaisin. Peitä kattila kannella, kuumenna kiehuvaksi ja anna omenanpalojen höyrystyä/keittyä 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne ovat pehmeitä mutta eivät hajoavia.
3. Nouki kuumat omenaviipaleet kattilasta kulhoon, lisää marmeladi ja sekoita, kunnes kaikki omenanpalat on peitetty marmeladilla.
4. Anna jäähtyä, siirrä purkkiin ja tarjoile!
Hyvää pääsiäistä!
- Ella ja Ronja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti