perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ihanat suklaa-vanilja whoopiet




Whoopiet, mitä ne ovat? Vähitellen Suomeenkin on rantautumassa tämä ihana ja helppo herkku, joka täyttää kaikkien sokerihiirien makunystärät. Hieman suolainen, kakun ja keksin sekoitukselta vaikuttava pohja, ja sisällys kuin cupcaken kuorrutuksesta.

Whoopien hyvä puoli: jopa minunkaltaiseni rähmäkoura saa niistä suhteellisen hyvän näköisiä.

Olen tehnyt whoopieita jo muutaman vuoden ajan. Tutustuin niihin ensikerran matkaillessani Lontoossa muutama vuosi takaperin. Muistan, kuinka ihanan makuisia ne olivat pitkän päivän päätteeksi hotellihuoneessa nautittaviksi. Vaikka herkku on alunperin Amerikasta, on se kuitenkin viime vuosina rantautunut myös Eurooppaan. En itse löytänyt vielä kovinkaan montaa suomenkielistä whoopie-reseptiä netistä, joten ajattelin, että olisi kiva kehitellä oma whoopie versio. Ostin jo jokunen vuosi takaperin Stockmannin alennusmyynneistä englanninkielisen whoopie kirjan (Whoopie pies, 30 recipes for treat for every occasion) ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen kirjan valikoimaan. :)

Päädyin omasta mielestäni maukkaimpaan vaihtoehtoon, eli suklaakuoreen, ja vaniljatäytteeseen. Hyvä vaihtoehto olisi myös tämä toisinpäin. Ehkä sellainen vielä löytyy tämän blogin listoilta myöhemmin ;)

Suklaa-vanilja whoopiet: (muokattu Whoopie pies, 30 recipes for treat for every occasion eri resepteistä)

Reseptistä tulee noin 15 keskikokoista whoopieta

Suklaakuori:
180g vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
50g kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
170g voita
150g fariinisokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa

Vaniljatäyte:
150g voita
3 tl vaniljasokeria
60ml kuohukermaa
n. 250-280g tomusokeria
(väriainetta)


Suklaakuori:

1. Sulata voi vesihauteessa, kunnes se on pehmeää, mutta ei täysin sulaa.
2. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola.
3. Vatkaa voi ja fariinisokeri keskenään, kunnes lopputuloksena on vaaleaa vaahtoa.
4. Vatkaa muna ja vaniljasokeri sekaan.
5. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, ja vatkaa kunnes ilmavaa taikinaa.
6. Voit joko käyttää pursotinpussia tai lusikoita päällisten muotoilemiseen. Tällä kertaa käytin lusikoita, ja niillä saa hieman rosoisemman pinnan kuin pursottaessa.
7. Pursota tai lusikoi 15 suhteellisen samankokoista pohjaa.
8. Paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia.
9. Anna jäähtyä ritilällä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen irrota varovaisesti ja anna jäähtyä loppuun.

Vaniljatäyte:

1. Vatkaa voita muutaman minuutin ajan, jotta saat siitä notkeaa.
2. Lisää kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa muutama minuutti, kunnes havaitset kermavaahtomaisen muodon.
3. Lisää tomusokeria vähitellen, kuitenkin kokoajan vatkaten.
4. Halutessasi voit lisätä muutaman pisaran väriainetta värin luomiseksi.

Kokoaminen:

1. Kun päälliset ovat täysin jäähtyneet, pursota yhden kuoren päälle täytettä.
2. Asettele toinen kuori päälle.
3. Nauti, joko viileänä tai lämpimänä.
4. Whoopiet säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ajan.




-Ella&Ronja


1 kommentti: