sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Eilinen ravintolapäivä & Nutella-cakepopsit

Nyt se on ohi! Ravintolapäivää on stressattu ja valmisteltu kahden eri kahvilan voimin tässä blogissa jo jonkin aikaa. Eilinen meni kuitenkin mainiosti: kaikki tuotteet tulivat myydyiksi. Kiitos kaikille asiakkaille ja auttajille, jotka tekivät eilisestä aivan mahtavan! Postauksessa mukana myös myöhemmin resepti, joten luethan loppuun asti.

Nutella-kakkutikkarit
Espa oli eilen jo aamukahdeksalta täynnä telttoja, mutta onnistuimme löytämään paikat pöydillemme. Sääkin oli aurinkoinen suurimman osan päivästä, lukuunottamatta muutamaa pientä sadekuuroa. Yllätyksenä tuli se, kuinka ruuhkaiseksi espan "pääkatu" tuli: ihmiset joutuivat jonottivat päästäkseen kulkemaan metrin eteenpäin, ja vedenhakumatka 30 metrin päähän kesti vajaat kymmenen minuuttia. Kuitenkin kauppa kävi, ja kuppikakut sekä kakkutikkarit löysivät tiensä parempiin suihin. 

Cakeology Bakeryn leipomuksia
Päivä oli pitkä, ja nyt sunnuntaina on lähinnä levätty ja katsottu Netflixiä. Leivontatalkoissakin meni lähes koko torstai ja perjantai, jolloin menimme nukkumaan vasta lauantain puolella.

Cakeology Bakeryn toinen leipuri Rita sekä leipomon pöytä klo 9
Cakeologyn ravintolapäivän ehdoton hitti oli nutellacakepopsit, jotka yksinkertaisen idean ansiosta ovat melko helppoja valmistaa myös kotioloissa. Itse leivoimme nutellakakkupohjan oman reseptimme mukaan, mutta popsimassaan tarvittava suklaakakku voi olla vaikkapa kaupan suklaakahvikakkua. Tässä reseptissä ei haittaa vaikka kakkupohja olisi hieman kuivahtanut: saathan silloin lisätä siihen enemmän nutellaa. Suosittelen kokeilemaan!

Terveisiä vielä toiseltakin pisteeltämme!
Pretty Little Bakers menestyi todella hyvin pienen alkukankeuden jälkeen. Iltaa kohden oli kaikki kuppikakut myyty ja palkkiorahoilla pistetty uudet kesän bikinit tilaukseen ;) Kojullamme kävi etenkin alkuillasta valtava kohina, ja välillä oli vaikea saada take away-bokseja kasattua jonon kertyessä pöytämme taakse. 

Nutella-cakepops

suklaakakkua
nutellaa
cakepop-tikkuja tai grillitikkuja
suklaata
rypsiöljyä
hasselpähkinärouhetta

Leikkaa suklaakakku paloiksi ja murusta palat hankaamalla niitä toisiaan vasten kulhon yllä. Lisää nutellaa joukkoon vähän kerrallaan, ja sekoita huolella jokaisen lisäyksen jälkeen (jos lsäät liikaa, massasta tulee liian pehmeää ja valuvaa; jos lisäät liian vähän, massa ei pysy kasassa). Seoksessa on tarpeeksi nutellaa, kun se muistuttaa hieman muovailuvahaa tai brownien sisusta: kun pyörität siitä pallon, pallo pitää muotonsa ja pysyy kasassa.

Sulata muutama pala suklaata, ja dippaa ensin cakepoptikun pää suklaassa ja työnnä se sitten kiinni kakkupalloon. Kun jokaisessa cakepopissa on tikku, siirrä pakastimeen vähintään tunniksi jähmettymään. Popsit pärjäävät pakkasessa useamman päivän, mutta silloin älä käytä pahvisia tikkuja: ne muuttuvat lössöiksi. Jos käytät grillitikkuja, leikkaa terävä pää pois ennen dippaamista suklaaseen.

Sulata loput suklaasta (väh. 200g) mikrossa välillä sekoitellen. Astiaksi sopii pieni, korkeahko muovikippo. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää joukkoon loraus rypsiöljyä ja sekoita kunnolla.

Ota popsit ulos pakkasesta ja dippaa jokainen niistä suklaassa. Dipatessasi älä koskaan käännä popsia ylösalaisin, vaan pyöräytä popsia suklaassa niin että se peittyy kokonaan suklaaseen. Valuta jokaisesta popsista ylimääräinen suklaa kulhoon, ja/tai pyyhkäise se kulhon reunaan. Suklaan ei tarvitse yltää tikkuun asti.

Heti kun olet dipannut popsin, ripottele sen pintaan hasselpähkinärouhetta. Jos rouhetta ei löydy, voit koristella pinnan myöhemmin sulatetulla suklaalla. Laita kuivumaan esim. styroks-levyyn, joka on täynnä reikiä tai siivilän reikiin. Kuorrutus jähmettyy nopeasti kun popsit ovat jäisiä. 

Säilytä jääkaapissa rasiassa lappeellaan. Popsit säilyvät 3-5 päivää.


- Ella ja Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti